SDKÚ-DS chce mimoriadnu schôdzu parlamentu k nezamestnanosti

27.03.2013 Bratislava

Bratislava (TASR) – Vláda Roberta Fica (Smer-SD) nezvláda podľa opozičnej SDKÚ-DS problém neustále rastúcej nezamestnanosti na Slovensku.
Práve naopak, ešte ju svojimi opatreniami zhoršuje. Strana preto na dnešnej tlačovej konferencii v Národnej rade (NR) SR navrhla, aby sa na tému nezamestnanosti zišla mimoriadna schôdza parlamentu.
"Všetky témy, ktorými sa zaoberá parlament, prebíja téma nezamestnanosti a, bohužiaľ, o nej sa málo hovorí," konštatoval predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo. Nevie si pritom predstaviť, že by niekto z vlády odmietol parlamentnú debatu práve o tomto probléme. "Čo dôležitejšie majú na práci?" pýtal sa Frešo.
Podpredseda strany Ivan Štefanec vyčíslil, že celkový počet nezamestnaných na Slovensku už presiahol 437.000. Zároveň pripomenul, že národná banka Slovenska (NBS) znížila odhad rastu ekonomiky krajiny na 0,7 %.
Ku kritike sa pridal aj poslanec za SDKÚ-DS a bývalý minister práce Ľudovít Kaník. Zdôraznil, že vláda zlyhala v boji s nezamestnanosťou, a preto venoval premiérovi Ficovi darček. Je ním dres, ktorý má na zadnej strane číslo 16. Pretože nezamestnanosť na Slovensku už podľa neho prekročila 16 %, ale vláda to len zakrýva hrou s číslami. "Tento dres, ktorý patrí Robertovi Ficovi a strane Smer, mu odovzdáme pri najbližšej príležitosti," dodal Kaník.
 

Vyberte región